IZBERITE OBLIKO SODELOVANJA, KI VAM NAJBOLJ USTREZA

Glede na čas in sredstva, ki so vam na voljo, lahko izbirate med tremi oblikami sodelovanja

PREDAVANJA & IZOBRAŽEVANJA

Če imate na voljo malo časa in malo sredstev, so predavanja in delavnice prave za vas, saj boste v kratkem času dobili veliko znanja, ki ga boste potem v svojem tempu uporabili v praksi.  

SVETOVANJE PODJETJEM

Imate manjše ali srednje veliko podjetje, veste, da bi se morali bolj posvetiti digitalni komunikaciji, a sami za to nimate dovolj časa, saj morate voditi svoj osnovni posel.

MENTORIRANJE

Imate čas in želite si digitalnega marketinga naučiti sami, potrebujete nekoga, ki vas bo struktuirano peljal čez prave korake od trdnih temeljev do samozavestne komunikacije.

#1 PREDAVANJA & IZOBRAŽEVANJA

DIGITALNI MARKETING

Katalog izobraževanj 2021/2022

OSNOVE DIGITALNEGA MARKETINGA

Podjetniki se zavedajo pomembnosti digitalnega marketinga za njihov posel, a pogosto ne vedo točno kje bi začeli ob poplavi vseh informacij.

V tem predavanju udeleženci spoznajo osnove marketinga, ki predstavljajo osnovo za digitalni marketing – skozi praktične vaje skupaj ustvarimo temelje njihove blagovne znamke tako, da definiramo njihov namen, ciljno skupino, konkurenco in izdelek/storitev.

V nadaljevanju definiramo osebnost blagovne znamke, ter okvirno določimo smernice za vizualne elemente blagovne znamke: ime, tipografije, slike in logotip.

V zadnjem delu spoznamo najprimernejše kanale digitalne
komunikacije za podjetnike in majhna podjetja, ter začrtamo grobo marketinško strategijo.

STRATEGIJA BLAGOVNE ZNAMKE

Te osnove, ki so pogosto spregledane, so najpogostejši vzrok, zakaj podjetja vlagajo veliko časa in denarja v pripravo vsebin in oglaševanje, a nimajo nobenih pravih rezultatov.

Učinkovita spletna komunikacija bo v samo 5 sekundah pritegnila pozornost našega idealnega kupca in mu odgovorila na naslednja vprašanja:

 • Kdo ste in kaj mi ponujate?
 • Zakaj bi kupil pri vas in ne kje drugje?
 • Če kupim, kaj bom od tega imel jaz?
 • Kako se bom počutil z vašim izdelkom/storitvijo?

Da bomo lahko na ta vprašanja odgovorili v samo 5s, moramo, predno gremo na konkretne kanale digitalne komunikacije (Facebook, Instagram, spletno stran, epošto… ), postaviti zelo trdne temelje naše blagovne znamke iz katerih bomo črpali konkretne vsebine in način, stil komunikacije.

V sklopu tega izobraževanja gremo s slušatelji čez več praktičnih vaj, ki jim pomagajo odgovoriti na vprašanja:

 1. ZAKAJ si želijo početi to kar počnejo ali bodo počeli
 2. ZA KOGA, kdo je njihova idealna ciljna skupina
 3. KAKO oblikujejo svojo ponudbo, svoj izdelek ali storitev, da bo v očeh idealne ciljne skupine drugače, bolje rešila njihov problem, kot ga rešujejo konkurenčni izdelki.

Končni rezultat praktičnega izobraževanja je:

 1. Postavitev bistva blagovne znamke, ki s pravo energijo in osebnostjo v nekaj stavkih povzame: kaj ponujamo, zakaj bi idealni kupec izbral nas, kako bo njihovo življenje zaradi tega boljše in kako se bodo zaradi tega počutili.
 2. Oblikovanje osebnosti blagovne znamke: Kako želimo, da nas opiše nekdo v prvih petih sekundah, ko pride v stik z našo komunikacijo? Katera čustva želimo da začuti?
IDENTITETA BLAGOVNE ZNAMKE

V samo 5 sekundah si oseba, ki je prišla v stik z našo
komunikacijo že ustvari svoje mnenje o nas. Ta prvi vtis je na digitalnih kanalih skoraj nemogoče popraviti, saj bo oseba, če ji to kar vidi ne bo všeč, hitro odšla drugam in bo za nas
izgubljena.

Kaj oseba v 5s zazna? Slike, večje naslove, morda kakšen poudarek, podnaslov, logotip, tipografija, struktura strani, barve, ki smo jih uporabili.

Cilj praktičnega izobraževanja, kjer slušatelje peljem čez več praktičnih nalog zato je, da izberejo prave barve, tipografijo, ime podjetja, logotip, tip slik, ki bodo pritegnili pozornost prave osebe, in v njih vzbudili željen čustven odziv – vse usklajeno s strategijo in osebnostjo blagovne znamke, ki smo ju določili v prvem izobraževanju.

 

CANVA

Brezplačno spletno orodje, kjer lahko veliko marketinških materialov za digitalno komunikacijo preprosto pripravimo sami, brez oblikovalca.

V tej zelo praktični delavnici je zaželeno, da udeleženci že imajo odprt brezplačni račun v Canvi, da bodo lahko sproti preizkušali naučeno.

Poleg same uporabe Canve, se bomo naučili tudi, kako oblikovati vizualno komunikacijo tako, da bo v skladu z našo blagovno znamko.

Spoznali bomo različne možnosti, ki jih Canva ponuja, kot je npr. tisk, ki navdušuje s kvaliteto, hitrostjo in ceno. Poleg Canve bom predstavila še kakšen trik in brezplačna spletna orodja, ki so nam pri oblikovanju slik in videa za marketinške namene lahko še dodatno v pomoč.

VIDEO & FOTOGRAFIJA

Čez 80% vseh vsebin, ki jih na spletu gledamo so postali videi in če želimo uspeti, doseči svoje ciljne kupce, ne moremo več mimo njih.

Znotraj delavnice se naučimo, kako zasnujemo video, kako načrtujemo fotografije, da bodo v skladu z našo blagovno znamko in bodo pritegnile pozornost naše ciljne skupine.

Prvi del je namenjen fotografiji, drugi videu. Naučili se bomo, kako se lotimo snemanja videa, s čim ga lahko zmontiramo – poudarek je na snemanju s telefonom in brezplačnih orodjih, s katerimi si lahko pomagamo.

To predavanje izvajam skupaj s strokovnjakinjo za video vsebine, ki je svoj posel zgradila z virtualno telovadnico in močno prisotnostjo na Facebooku, Instagramu in Youtubu.

 

SPLETNA STRAN

Kako zasnujemo spletno stran, ki bo jasno v 5 sekundah obiskovalcu povedala kdo smo, kaj počnemo in kako lahko sodeluje z nami? Kako obiskovalca strani navdušimo za akcijo, ki si jo želimo?

Udeleženci spoznajo koncept snovanja spletne strani po principu pripovedovanja zgodbe (storybrand). Ta v ospredje postavlja našega idealnega kupca, našega junaka, ki ima problem in mu mi kot vodnik, ki ima plan, lahko pomagamo, da reši svoj problem in zaživi novo, boljše življenje

V sklopu predavanja slušatelji spoznajo:

 • storybrand model in ga uporabijo na svojem primeru
  osnovne elemente spletne strani, kam jih umestimo, na kaj vse moramo biti pozorni (navigacija, naslovna slika, izpostavitev ključnih prednosti, akcijski gumbi …)
 • apliciranje elementov storybranda pri snovanju strukture spletne strani na način, da obiskovalca peljemo po spletni strani k želeni akciji.
PISANJE TEKSTOV & OSNOVE SEO

Kakšne tekste pišemo je pomembno iz dveh vidikov: pritegniti morajo našega idelanega kupca in biti optimizirani za iskalnike.

Prvič in najbolj pomembno je, da naši teksti, naše vsebine pritegnejo bralčevo pozornost in mu brez napora, četudi le “skrola” čez stran, podajo ključne informacije, ki jih potrebuje ter ga hkrati jasno usmerjajo k akciji, ki jo želimo, da jo naredi.

V sklopu izobraževanja se bomo naučili pisati tekste za spletno stran po pristopu pripovedovanja zgodbe (storybrand model).

Tekste vedno pišemo za ljudi, ne za robote, a da bomo ljudi lahko navdušili s svojimi vsebinami, jih prepričali, da smo mi prava rešitev za njih, njihov problem, nas morajo najprej najti. Iskalniki nam jih lahko pripeljejo brezplačno. V sklopu izobraževanja si bomo zato pogledali osnove SEO, ki nam bodo
pomagale oblikovati vsebine na način, da bodo privlačne tudi za iskalnike in nas bodo zato rangirali višje.

 

E-MAIL MARKETING

E-mail marketing je digitalni kanal z najvišjim ROI in tudi odlična dolgoročna investicija, saj so edinole e-naslovi naših potencialnih ali obstoječih uporabnikov resnično naši.

Na praktičnih primerih si bomo pogledali, kako se lotimo e-mail marketinga, na kaj moramo biti pozorni, da bomo čim bolj učinkoviti in ne bomo leteli v nezaželeno pošto (spam). Spoznali bomo, kako sestavimo učinkovito esporočilo, na kaj moramo paziti pri naslovu in se pogovorili o optimizaciji in
avtomatizaciji, ki nam lahko olajšata delo.

Po zaključenem izobraževanju bodo imeli udeleženci temeljno znanje kako email marketing najbolj učinkovito uporabiti v svojem poslu, neodvisno od orodja, ki ga že uporabljajo ali ga bodo začeli uporabljati.

 

SPOZNAJMO MAILCHIMP

Na kratko a najbolj pomembno o e-mail marketingu, s povdarkom na praktični uporabi Mailchimpa.

Udeleženci se bodo naučili nastaviti osnovne funkcionalnosti ter uporabljati njegove najbolj popularne brezplačne funkcionalnosti. Na konkretnih primerih bodo spoznali, kako lahko te funkcionalnosti najbolj učinkovito uporabijo v praksi.

V PRIPRAVI
 • ORGANSKI MARKETING
 • KAKO NA ORGANSKI NAČIN ZGRADIMO OSEBNO BLAGOVNO ZNAMKO
 • PREMAGAJMO STRAH PRED VIDEOM
 • OSNOVE FACEBOOKA ZA POSLOVNE NAMENE
 • OSNOVE INSTAGRAMA ZA POSLOVNE NAMENE

S kom največ sodelujem, kdo mi zaupa? 

“Maja je redna predavateljica in mentorica v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva, na področju digitalnega marketinga. Maja je ponazoritev tistega, kar predstavlja tudi v svojem podjetju: srčna podjetnica.

Odlikujejo jo toplina, človeški odnos, velika mera empatije, pozornost in osredotočenost na najmanjše podrobnosti, ki bi jih kdorkoli drug spregledal. Zaradi tega je odlična mentorica našim svetovancem, tako z vidika motivacije in človeške spodbude kot z vidika strokovne podpore, ki jim jo ponudi na svojem področju. Poleg navedenega namreč pri Maji najdeš tudi veliko mero strokovnosti in leta izkušenj iz marketinga, ki jih uspešno prenaša tako v svoje delavnice in predavanja kot v poslovno svetovanje in mentoriranje. Kar najbolj cenim je njena visoka mera strokovnosti, ki se ne kaže samo v znanju, temveč tudi v odnosu do strank in poslovnih partnerjev. Pri Maji veš, da bo dobro pripravljena, da bo točna, da bo držala obljubo in da bo v poslovni odnos vedno dala več kot le 100 %. V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva smo na Majo dobesedno ponosni, ne samo kot na mentorico in predavateljico temveč tudi kot na članico naše skupnost. Toplo priporočam sodelovanje z njo.”

dr. Jana Nadoh Bergoč,

Vodja Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva

“Maja se kot predavateljica odlično odreže, spretno prepleta teorijo in prakso ter udeležence usmerja tudi s konkretnimi individualnimi nasveti in napotki. Ima širino in zna kompleksne stvari predstaviti enostavno, po korakih, da zgradijo udeleženci trdne temelje. na katerih lahko dalje gradijo sami.”

Jan Valenčič mag. posl. ved, mag. psihosoc.

Vodja projekta PONI pri RRA zeleni Kras

“Maja nas je navdušila z zelo sistematično pripravljenimi delavnicami. Poglobila se je v značilnosti nevladnih organizacij in delavnice odlično prilagodila. Udeleženci so bili navdušeni, saj so bile delavnice poučne, polne primerov, da je bilo lažje slediti, pa tudi dovolj sistematične, da so udeleženci lahko od nje odnesli največ. Maja udeležence spodbuja k razmišljanju o svoji organizaciji, tako da že na sami delavnici postavijo osnove za nadaljnjo uporabo.”

Tatjana Rant

Vodja regijskega stičišča nevladnih organizacij PrimorskoNotranjske regije

Sodelovanja

Munera3 logo

#2 SVETOVANJE PODJETJEM

svetovanje podjetjem digitalni marketing

DIGITALNI MARKETING ZA MAJHNA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA 

Imate manjše ali srednje veliko podjetje, veste, da bi se morali bolj posvetiti digitalni komunikaciji, a sami za to nimate dovolj časa, saj morate voditi svoj osnovni posel. Lahko vam priskočim na pomoč:

# analiza vaše spletne prisotnosti

# izdelava marketinške strategije 

# izvedba strategije s postavitvijo trdnih temeljev digitalne komunikacije, ki bo dosegla in nagovorila srca in denarnice vaših idealnih kupcev.

#3 MENTORIRANJE/COACHING 

digitalni marketing mentoriranje

POSTANITE SAM SVOJ STROKOVNJAK ZA DIGITALNI MARKETING 

Ni treba, da je težko, le vedeti morate, kje začeti in tu vam lahko pomagam. Delo boste opravili sami ob moji podpori, znanju, vodenju in po poti tudi sami postali strokovnjak za digitalni marketing svoje blagovne znamke.

1. CELOSTEN PRISTOP

 • začneva pri osnovah in  korak po korak zgradiva trdne temelje vaše komunikacije
 • oblikujeva vašo celostno podobo, vašo blagovno znamko, ki bo odražala vašo energijo in pritegnila idealno ciljno skupino
 • izbereva najprimernejše komunikacijske kanale za vas.
 • naučim vas specifike komunikacije na vsakem od izbranih kanalov, da boste lahko sami komunicirali samozavestno, lahkotno in učinkovito.

2. POMOČ LE NA DOLOČENEM DIGITALNEM KANALU

Potrebujete pomoč le pri vzpostavitvi določenega kanala komunikacije? Ste se odločili da boste prešli na Mailchimp, odprli stran na Facebooku, izpeljali izziv v Facebook skupini, pričeli komunicirati tudi na Instagramu? Morda potrebujete novo spletno stran ali le prenovo obstoječe, ki bo narejena v skladu s trenutno najboljšo prakso? Kontaktirajte me, lahko vam pomagam, da boste svoj cilj dosegli veliko hitreje in bolj lahkotno.

 

CILJ JE, DA BOSTE PO ZAKLJUČKU MENTORIRANJA NA DIGITALNIH KANALIH KOMUNICIRALI PROFESIONALNO, STROKOVNO, UČINKOVITO IN SAMOZAVESTNO, DA BO VAŠA KOMUNIKACIJA ODRAZ DUŠE IN ENERGIJE VAŠE BLAGOVNE ZNAMKE. POVSOD IN VEDNO.

“Z Majino pomočjo sem postavila trdne temelje svoje blagovne znamke in dobila bolj jasno luč kam in kako morem nadaljevati. Moja komunikacija je dobila rdečo nit, kar se najbolj odraža v komunikaciji na mojih družbenih omrežjih, v kratkem pa bo prenovljena tudi spletna stran. Sodelovanje z Majo bi svetovala vsakemu, saj zna resnično poslušati. Začutila je mojo poslovno zgodbo in cilje, ki jih želim doseči, je zelo topla in prijazna oseba in ima res ogromno strokovnega znanja. Toplo priporočam.””

Nina Slavec

Slavec design

“Moj največji izziv je bil, da moja digitalna komunikacija ni imela rdeče niti, vsebina je bila bolj amaterska in zato ni prinesla željenih rezultatov. Danes moje marketinške aktivnosti postajajo vedno bolj strukturirane in profesionalne, kar se že kaže tudi na rezultatih. Maja ne samo, da je strokovno podkovana, ampak je tudi izjemno prijazna, dostopna in topla oseba, ki ti resnično prisluhne, obenem pa te nežno poriva naprej tja, kamor si sam ne bi upal. ”

Ana Bergant

Follow Your Joy

“K Maji sem prišla, ker sem želela priti do »orodij«, da bi s svojimi izdelki postali bolj uspešni in prepoznavni na trgu. Začeli sva čisto na začetku. Sedaj imam jasnejšo sliko, kaj digitalni marketing je, spoznala sem kaj vse smo izpustili, predno smo se lotili posla in kako pomembno je, da z majhnimi koraki prehodiš dolgo pot. Maja je zelo srčna oseba, vedno pozitivno naravnana, z veseljem deli svoje znanje, pomaga, te usmerja. Ima širok nabor znanja, zato stvari vidi drugače in ti zna to tudi predstaviti. Res sem vesela, da je Maja del naše zgodbe.”

Martina Vrh

Žaži