Objavljeni so termini usposabljanj ABC podjetništva za leto 2022, ki so predpogoj za prijavo na SPIRIT Natečaj za podelitev finančnih spodbud PODJETNIC ZAČETNIC (3.000 €).

Razmišljaš, da bi se letos prijavila na SPIRIT Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev PODJETNIC ZAČETNIC 2022?

Razpis bo zunaj aprila, rok za prijavo za leto 2022 pa bo že konec maja. Kot eden od glavnih pogojev, da boste lahko kandidirale na razpisu, je uspešno opravljeno usposabljanje ABC podjetništva.

Usposabljanja se izvajajo na SPOT točkah, obsega 50 šolskih ur. Termini so bili objavljeni pretekli teden. Več si lahko prebereš tukaj.

Samo eno leto nazaj sem bila na tvojem mestu! Koliko vprašanj se mi je takrat porajalo v glavi!

  • Katere pogoje moram izpolniti za sodelovanje v razpisu?
  • Kateri SPOT naj izberem, da bom pravočasno zaključila usposabljanje in bom lahko kandidirala na razpisu?
  • Kdaj in kako izobraževanja potekajo?
  • So domače naloge?
  • Obvezna prisotnost! Kako bom skombinirala usposabljanja, da bom imela zadostno prisotnost, saj sem v tistem času izvajala tudi veliko izobraževanj, kjer kot predavateljica res nisem mogla manjkati.
  • Priprava vloge za natečaj, kako zahtevna je, koliko časa mi bo vzela?
  • Če bom izbrana med 100 podjetnic začetnic, kaj to pomeni? Kaj bo potrebno še pripraviti, narediti, da bom nagrajena s finančno spodbudo v višini 3.000 €.

MOJA IZKUŠNJA?

Če na kratko povzamem svojo izkušnjo lahko rečem le, super izkušnja na toliko različnih nivojih!

Jaz sem se odločila, da usposabljanje ABC podjetništva opravim pri SPOT Svetovanje Goriška.

Predavanja so bila odlična. Kot predavateljica sem to še dodatno cenila! Vse smo imele popoldan prek ZOOM. Res so se maksimalno potrudili, da bi nas podprli tam, kjer smo pomoč najbolj rabile.

Poleg znanja so v SPOT Svetovanje Goriška zelo spodbujali tudi mreženje in povezovanje. To pride zelo prav, saj lahko najdete potencialne stranke, možnosti za povezovanje … res odvisno od vas, koliko se angažirate. Zame zelo pozitivna izkušnja.

Še in še bi lahko napisala o svoji izkušnji, o sami pripravi vloge, mentorstvu, o spoznavnem druženju z vsemi udeleženkami v živo, izdelavi videa, pripravi končne predstavitve in javni predstavitvi, o srčnosti SPIRIT ekipe…

Naj tokrat pokažem le kratki video, ki je nastal v okviru natečaja:

Predlagam, da če te zanima več, kaj bolj konkretnega, mi pošlji e-sporočilo, ali me pocukaj za rokav na enem od družbenih omrežij. Z veseljem delim svojo izkušnjo s tabo.

Saj veste, kaj pravijo pri SPIRIT-u, podjetnost je ženskega spola in skupaj smo močnejše.

Maja Lapajne

Digitalni marketing za srčne podjetnike