izobraževanja s področja digitalnega marketinga

Praktična izobraževanja in delavnice, ki  navdušijo udeležence, jih spodbudijo k akciji in prinesejo konkretne rezultate.

AKTUALNO

21-dnevni video izziv_Stopi samozavestno pred kamero_Maja Lapajne

🎬 21-DNEVNI VIDEO IZZIV: Samozavestno pred kamero v 21-tih dneh

Začnite moč videa polno izkoriščati za rast svojega posla, brez treme pred kamero v samo 21-tih dneh. Jaz in moji mentoriranci smo dokaz, da je to mogoče.

Samo 6 mest za najbolj odločene, bo eno vaše?

Druga izvedba 21-dnevnega izziva:

▶  Kdaj: predvidoma začnemo v zadnjem tednu julija 2024

▶  Število udeležencev: 6 (prostih mest še 3)

brezplačna 3 dnevna delavnica: 7 priložnosti kako lahko izboljšaš svojo komunikacijo in marketing z delavnico
3 dnevno spletno izobraževanje z delavnico

S TRDNIMI TEMELJI DO UČINKOVITE KOMUNIKACIJE

Spoznajte razloge in rešitve za 7 najpogostejših marketinških napak, ki jih delajo samostojni podjetniki in mala podjetja ter izkoristite enkratno priložnost, da nastavite ogledalo svoji komunikaciji in dobite nepristransko povratno informacijo, kako vas v resnici vidijo drugi in kako se ob vas počutijo. Bo to skladno z vašo predstavo? 

Brezplačno 3-dnevno izobraževanje z delavnico

▶  Kdaj: 21. in 23. maj 2024

▶  Kje: ZOOM & zaprta Facebook skupina

▶  Cena: Brezplačno, 30 mest

Postani strokovnjak za marketing: Šola in tečaj marketinga

TVOJ POSEL. TVOJ BRAND. 

Šola marketinga od A do Ž je 5  mesečni mentorski spletni program prilagojen za mala podjetja in samostojne podjetnike.

Pridružite se majhni skupini odločenih, da prevzamejo kontrolo nad marketingom v svoje roke – točno bodo vedeli kaj objaviti, kje in kdaj, katere slike in besede uporabiti, da bodo njihova sporočila jasno in prepričljivo nagovorila njihovo ciljno skupino in to na srčen in trajen način. 

PRETEKLA IZOBRAŽEVANJA

Vas zanima katero od preteklih izobraževanj? Sporočite mi na mail in vas obvestim, ko ga bom spet izvajala.
Brezplačen tečaj marketinga_Tvoj j brend. Tvoja Barva - izberi svojo barvo za svoj posel in brand
Izobraževanje_Kako lahko samozavestno stopiš pred kamero v 21-tih dneh in izkoristiš moč videa za rast svojega posla_2024
Delavnica video marketing za mala podjetja in samostojne podjetnike 2023
Brezplačna spletna delavnica & tečaj marketinga Tvoj brand. Tvoj Fokus.
https://majalapajne.com/7-priloznosti-za-ucinkovitejso-komunikacijo-vasega-branda-spletna-delavnica/

DIGITALNI MARKETING

Katalog izobraževanj 2023

Glede na vaše potrebe in želje lahko pripravim izobraževanje ali sklop izobraževanj, ki bo prilagojen specifikam vaše panoge, konkretnim potrebam vaše organizacije in nivoju znanja udeležencev.

Nekaj vsebin preteklih izobraževanj lahko najdete tudi v nadaljevanju za izhodišče in navdih. V sodelovanju z naročnikom izobraževanja lahko le tega prilagodim panogi, organizaciji, ciljem izobraževanja, nivoju znanja udeležencev in časovnemu okviru, ki je na voljo.

To pomeni vključitev veliko primerov iz prakse, ki bodo relevantni za vaše udeležence, kot tudi praktične vaje, rezultate katerih bodo lahko takoj uporabili v praksi.

Pomagam vam lahko tudi pri pripravi komunikacije za promocijo izobraževanja, da boste imeli odličen odziv in veliko prijav.

OSNOVE DIGITALNEGA MARKETINGA

Podjetniki se zavedajo pomembnosti digitalnega marketinga za njihov posel, a pogosto ne vedo točno kje bi začeli ob poplavi vseh informacij.

V tem predavanju udeleženci spoznajo osnove marketinga, ki predstavljajo osnovo za digitalni marketing – skozi praktične vaje skupaj ustvarimo temelje njihove blagovne znamke tako, da definiramo njihov namen, ciljno skupino, konkurenco in izdelek/storitev.

V nadaljevanju definiramo osebnost blagovne znamke, ter okvirno določimo smernice za vizualne elemente blagovne znamke: ime, tipografije, slike in logotip.

V zadnjem delu spoznamo najprimernejše kanale digitalne
komunikacije za podjetnike in majhna podjetja, ter začrtamo grobo marketinško strategijo.

STRATEGIJA BLAGOVNE ZNAMKE

Te osnove, ki so pogosto spregledane, so najpogostejši vzrok, zakaj podjetja vlagajo veliko časa in denarja v pripravo vsebin in oglaševanje, a nimajo nobenih pravih rezultatov.

Učinkovita spletna komunikacija bo v samo 5 sekundah pritegnila pozornost našega idealnega kupca in mu odgovorila na naslednja vprašanja:

 • Kdo ste in kaj mi ponujate?
 • Zakaj bi kupil pri vas in ne kje drugje?
 • Če kupim, kaj bom od tega imel jaz?
 • Kako se bom počutil z vašim izdelkom/storitvijo?

Da bomo lahko na ta vprašanja odgovorili v samo 5s, moramo, predno gremo na konkretne kanale digitalne komunikacije (Facebook, Instagram, spletno stran, epošto… ), postaviti zelo trdne temelje naše blagovne znamke iz katerih bomo črpali konkretne vsebine in način, stil komunikacije.

V sklopu tega izobraževanja gremo s slušatelji čez več praktičnih vaj, ki jim pomagajo odgovoriti na vprašanja:

 1. ZAKAJ si želijo početi to kar počnejo ali bodo počeli
 2. ZA KOGA, kdo je njihova idealna ciljna skupina
 3. KAKO oblikujejo svojo ponudbo, svoj izdelek ali storitev, da bo v očeh idealne ciljne skupine drugače, bolje rešila njihov problem, kot ga rešujejo konkurenčni izdelki.

Končni rezultat praktičnega izobraževanja je:

 1. Postavitev bistva blagovne znamke, ki s pravo energijo in osebnostjo v nekaj stavkih povzame: kaj ponujamo, zakaj bi idealni kupec izbral nas, kako bo njihovo življenje zaradi tega boljše in kako se bodo zaradi tega počutili.
 2. Oblikovanje osebnosti blagovne znamke: Kako želimo, da nas opiše nekdo v prvih petih sekundah, ko pride v stik z našo komunikacijo? Katera čustva želimo da začuti?

IDENTITETA BLAGOVNE ZNAMKE

V samo 5 sekundah si oseba, ki je prišla v stik z našo
komunikacijo že ustvari svoje mnenje o nas. Ta prvi vtis je na digitalnih kanalih skoraj nemogoče popraviti, saj bo oseba, če ji to kar vidi ne bo všeč, hitro odšla drugam in bo za nas
izgubljena.

Kaj oseba v 5s zazna? Slike, večje naslove, morda kakšen poudarek, podnaslov, logotip, tipografija, struktura strani, barve, ki smo jih uporabili.

Cilj praktičnega izobraževanja, kjer slušatelje peljem čez več praktičnih nalog zato je, da izberejo prave barve, tipografijo, ime podjetja, logotip, tip slik, ki bodo pritegnili pozornost prave osebe, in v njih vzbudili željen čustven odziv – vse usklajeno s strategijo in osebnostjo blagovne znamke, ki smo ju določili v prvem izobraževanju.

 

CANVA

Brezplačno spletno orodje, kjer lahko veliko marketinških materialov za digitalno komunikacijo preprosto pripravimo sami, brez oblikovalca.

V tej zelo praktični delavnici je zaželeno, da udeleženci že imajo odprt brezplačni račun v Canvi, da bodo lahko sproti preizkušali naučeno.

Poleg same uporabe Canve, se bomo naučili tudi, kako oblikovati vizualno komunikacijo tako, da bo v skladu z našo blagovno znamko in bo pritegnila pravo ciljno skupino ter jih spodbudila k nam želeni akciji.

Spoznali bomo različne možnosti, ki jih Canva ponuja v tako v brezplačni kot tudi v PRO verziji, trike za ustvarjanje profesionalnih kreativ in brezplačna spletna orodja, ki so nam pri oblikovanju slik in videa za marketinške namene lahko še dodatno v pomoč.

VIDEO & FOTOGRAFIJA

Ste vedeli, da si ljudje zapomnimo 10% vsebine, ki jo slišimo, 20% vsebine, ki jo preberemo in 80% vsebine, ki jo vidimo (fotografije, infografike in video)?

V sklopu delavnice se bomo zato naučili, kako lahko sami pripravimo dobre slike, fotografije, infografike za objavo na digitalnih kanalih:

 • kako načrtujemo dobro in učinkovito fotografijo ter video, kako ju posnamemo in pripravimo za objavo na digitalnih kanalih. Poudarek bo na brezplačnih digitalnih orodjih, ki jih lahko uporabljamo na računalniku in/ali na telefonu ter enostavnosti izvedbe.
 • kako lahko oblikujemo profesionalne digitalne komunikacijske materiale – slike, vabila, poročila, predstavitve in še veliko več, tudi če nismo profesionalni oblikovalci. Spoznali bomo v osnovi brezplačno orodje Canva, ki omogoča vse na enem mestu.

SPLETNA STRAN

Kako zasnujemo spletno stran, ki bo jasno v 5 sekundah obiskovalcu povedala kdo smo, kaj počnemo in kako lahko sodeluje z nami? Kako obiskovalca strani navdušimo za akcijo, ki si jo želimo?

Udeleženci spoznajo koncept snovanja spletne strani po principu pripovedovanja zgodbe (storybrand). Ta v ospredje postavlja našega idealnega kupca, našega junaka, ki ima problem in mu mi kot vodnik, ki ima plan, lahko pomagamo, da reši svoj problem in zaživi novo, boljše življenje.

V sklopu predavanja slušatelji spoznajo:

 • storybrand model in ga uporabijo na svojem primeru
 • osnovne elemente učinkovite spletne strani (navigacija, naslovna slika, izpostavitev ključnih prednosti, akcijski gumbi …)
 • apliciranje elementov storybranda pri snovanju strukture spletne strani na način, da obiskovalca učinkovito peljemo po spletni strani k nam želeni akciji.

PISANJE TEKSTOV & OSNOVE SEO

Kakšne tekste pišemo je pomembno iz dveh vidikov: pritegniti morajo našega idelanega kupca in biti optimizirani za iskalnike.

Prvič in najbolj pomembno je, da naši teksti, naše vsebine pritegnejo bralčevo pozornost in mu brez napora, četudi le “skrola” čez stran, podajo ključne informacije, ki jih potrebuje ter ga hkrati jasno usmerjajo k akciji, ki jo želimo, da jo naredi.

V sklopu izobraževanja se bomo naučili pisati tekste za spletno stran po pristopu pripovedovanja zgodbe (storybrand model).

Tekste vedno pišemo za ljudi, ne za robote, a da bomo ljudi lahko navdušili s svojimi vsebinami, jih prepričali, da smo mi prava rešitev za njih, njihov problem, nas morajo najprej najti. Iskalniki nam jih lahko pripeljejo brezplačno. V sklopu izobraževanja si bomo zato pogledali osnove SEO, ki nam bodo
pomagale oblikovati vsebine na način, da bodo privlačne tudi za iskalnike in nas bodo zato rangirali višje.

 

E-MAIL MARKETING

E-mail marketing je digitalni kanal z najvišjim ROI in tudi odlična dolgoročna investicija, saj so edinole e-naslovi naših potencialnih ali obstoječih uporabnikov resnično naši.

Na praktičnih primerih si bomo pogledali, kako se lotimo e-mail marketinga, na kaj moramo biti pozorni, da bomo čim bolj učinkoviti in ne bomo leteli v nezaželeno pošto (spam). Spoznali bomo, kako sestavimo učinkovito esporočilo, na kaj moramo paziti pri naslovu in se pogovorili o optimizaciji in
avtomatizaciji, ki nam lahko olajšata delo.

Po zaključenem izobraževanju bodo imeli udeleženci temeljno znanje kako email marketing najbolj učinkovito uporabiti v svojem poslu, neodvisno od orodja, ki ga že uporabljajo ali ga bodo začeli uporabljati.

 

SPOZNAJMO MAILERLITE

Na kratko a najbolj pomembno o e-mail marketingu, s povdarkom na praktični uporabi orodja Mailerlite.

Udeleženci se bodo naučili nastaviti osnovne funkcionalnosti ter uporabljati njegove najbolj popularne brezplačne funkcionalnosti. Spoznali bodo tudi funkcionalnosti, ki so na voljo v PRO verziji. Na konkretnih primerih bodo spoznali, kako lahko te funkcionalnosti najbolj učinkovito uporabijo v praksi.

S kom največ sodelujem, kdo mi zaupa? 

“Delavnice so mi dale veliko konkretnega znanja s področja digitalnih kompetenc, ki sem ga lahko takoj uporabila v praksi.

Pet delavnic za dvig digitalne pismenosti, ki jih je ga. Maja izvedla za Rdeči Križ Slovenije, je pokrilo različne tematske sklope, z več teorije na začetku in veliko praktičnih primerov na koncu. Za predstavljene in kasneje praktične primere je bilo uporabljeno gradivo s področja Rdečega Križa Slovenije in nam podobnih humanitarnih organizacij, zato smo že ob samem učenju lahko ustvarjali končne izdelke – spremembo na boljše je doživela naša spletna stran, naučili smo se, na kaj moramo biti pozorni pri uporabi barv, slik, sestavi sporočil, predvsem pa, kako lahko osnovne slike in videe obdelujemo, da dobimo najbolj primeren izdelek za naše trenutne potrebe.

Ga. Maja nam je vsakič prisluhnila in do naslednjega tedna vsebine izobraževanja v največji meri prilagodila našim potrebam.

Majo bi toplo priporočala vsem, ki na tem področju še niste strokovnjaki, si pa želite postati samostojni pri oblikovanju sporočil in objav na digitalnih kanalih. Hvala Maji tudi za dobro energijo in prijetno vzdušje na spletnih delavnicah!”

Silva Duh,

Podpredsednica Rdečega križa Slovenije

“Maja je redna predavateljica in mentorica v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva, na področju digitalnega marketinga. Maja je ponazoritev tistega, kar predstavlja tudi v svojem podjetju: srčna podjetnica.

Odlikujejo jo toplina, človeški odnos, velika mera empatije, pozornost in osredotočenost na najmanjše podrobnosti, ki bi jih kdorkoli drug spregledal. Zaradi tega je odlična mentorica našim svetovancem, tako z vidika motivacije in človeške spodbude kot z vidika strokovne podpore, ki jim jo ponudi na svojem področju. Poleg navedenega namreč pri Maji najdeš tudi veliko mero strokovnosti in leta izkušenj iz marketinga, ki jih uspešno prenaša tako v svoje delavnice in predavanja kot v poslovno svetovanje in mentoriranje. Kar najbolj cenim je njena visoka mera strokovnosti, ki se ne kaže samo v znanju, temveč tudi v odnosu do strank in poslovnih partnerjev. Pri Maji veš, da bo dobro pripravljena, da bo točna, da bo držala obljubo in da bo v poslovni odnos vedno dala več kot le 100 %. V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva smo na Majo dobesedno ponosni, ne samo kot na mentorico in predavateljico temveč tudi kot na članico naše skupnost. Toplo priporočam sodelovanje z njo.”

dr. Jana Nadoh Bergoč,

Vodja Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva

»Dober in celovit pristop«, »več takšnih dogodkov« in »super dogodek« so bili komentarji, ki smo jih prejeli od udeležencev Majine 4h delavnice, z naslovom Oblikovanje identitete in strategije blagovne znamke ter digitalnih kanalov komunikacije. Za nas jo delavnico izvedla v sklopu izobraževanj na SPOT Svetovanje Primorsko-notranjske regije. Zadovoljstvo z izvedbo so uporabniki ocenili z odlično oceno, 4,8 od 5! Zagotovo priporočamo.”

Tomaž Stojanovič, mag. posl. ved

Partner in direktor NEC, Cerknica in vodja SPOT Svetovanje PNR

“Maja nas je navdušila z zelo sistematično pripravljenimi delavnicami. Poglobila se je v značilnosti nevladnih organizacij in delavnice odlično prilagodila. Udeleženci so bili navdušeni, saj so bile delavnice poučne, polne primerov, da je bilo lažje slediti, pa tudi dovolj sistematične, da so udeleženci lahko od nje odnesli največ. Maja udeležence spodbuja k razmišljanju o svoji organizaciji, tako da že na sami delavnici postavijo osnove za nadaljnjo uporabo.”

Tatjana Rant

Vodja regijskega stičišča nevladnih organizacij Primorsko Notranjske regije

“Maja se kot predavateljica odlično odreže, spretno prepleta teorijo in prakso ter udeležence usmerja tudi s konkretnimi individualnimi nasveti in napotki. Ima širino in zna kompleksne stvari predstaviti enostavno, po korakih, da zgradijo udeleženci trdne temelje. na katerih lahko dalje gradijo sami.”

Jan Valenčič mag. posl. ved, mag. psihosoc.

Vodja projekta PONI pri RRA zeleni Kras

Munera3 logo
Munera3 logo